Mens det regner

Mens det regner
July 12, 2012 Ib
In billedbehandling, foto, foto hardware

 

backup

Sommeren er oprydningstid. Mens regnbygerne fejer hen over øen, arbejder begge computere på højtryk med for at komme ajour med backup af billedarkivet.
Når jeg kommer hjem bliver alle mine RAW filer overført til en ekstern harddisk. Herefter udvælger jeg de billeder, som jeg vil arbejde videre på og ”smutterne” bliver sorteret fra. Når jeg er færdig med billedbehandlingen er næste punkt at lave backup på mine QNAP servere. I en ideel verden skal det selvfølgelig gøres med det samme, men i virkelighedens verden bliver det ofte udskudt når computeren eller harddisken skal bruges til andre aktiviteter.
Jeg arkiverer på to QNAP servere, der begge er bestykket med fire 2TB harddiske. Diskene spejler hinanden i par, så jeg, når alt kører, har tre eksemplarer af hvert eneste billede, og jeg har diskene stående på forskellige steder for at sprede risikoen for, at alle kan gå ned på samme tid.
Det varer for øvrigt ikke længe før jeg skal opgradere QNAP serverne til større diske. Når man skyder omkring 50.000 billeder om året har man aldrig nok arkivplads.

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

twenty + one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.