Den røde Laura

Den røde Laura
January 5, 2012 Ib
In foto, fotografering
Kamera: Canon EOS-1DS Mark III. Objektiv EF24-105 mm f/4L. Lukker: 1/125 sek. Blænde: f/11. ISO 100

Kamera: Canon EOS-1DS Mark III. Objektiv EF24-105 mm f/4L. Lukker: 1/125 sek. Blænde: f/11. ISO 100

Farver fremkalder følelser. Den kendsgerning har mere eller mindre bevidst været kendt og udnyttet af billedkunstnere i årtusinder.
Derfor var der ingen tvivl i mit sind om, at den røde Laura var en dramatisk skikkelse. Spørgsmålet var bare: hvor dramatisk?
Da hun stod foran mig tænkte jeg på rovdyr, djævle og skatteopkrævere. Derfor gik jeg efter en aggressiv attitude.
Men det kræver indlevelse at få agressionen til at virke ægte. Derfor måtte jeg først selv agere scenen, hæve min hånd truende, knibe øjnene sammen og brøle som et bedre rovdyr. Derefter forsøgte Laura at efterligne mig efter bedste beskub.
Dette forløb gentog vi igen og igen indtil alle personlige hæmninger var nedbrudt. Så var udtrykket troværdigt – eller også var hun virkelig sur på mig – og billedet kom i kassen.
Jeg har igen arbejdet med to lyskilder. En Bowens Gemini forsynet med min 60×60 cm softbox som hovedlys skråt forfra, næsten direkte på ansigtet, og en Multiblitz med honeycombgitter bag modellen og rettet mod hår og skuldre.
Baggrunden er et stykke sort velour, da jeg har erfaring for, at det suger lyset bedre til sig end traditionelt baggrundspapir.
Det færdige billede er kun justeret minimalt i RAW konverteringen, men jeg kunne ikke dy mig for at forlænge hjørnetænderne lidt med Liquify værktøjet i Adobe Photoshop.

PS: husk det er muligt at se billedet i større størrelse ved at klikke på det

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

one × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.