Opdatering af firmware til GFX kameraserie

Opdatering af firmware til GFX kameraserie
July 13, 2020 redaktionen

Mellemformatsystemet GFX er på kort tid blevet populær blandt entusiaster og professionelle for sin fantastiske billedkvalitet der leveres af den, sammenlignet med en 35mm FF sensor, hele 70% større billedsensor. I forbindelse med lanceringen af objektivet FUJINON GF30mmF3.5 R WR slipper vi nu også den største softwareopdatering nogensinde med adskillige nye funktioner til samtlige kameramodeller i GFX systemet.

FUJIFILM GFX 50S (Firmware Ver. 4:00)

FUJIFILM GFX 50R (Firmware Ver. 2:00)

FUJIFILM GFX 100 (Firmware Ver. 2:00)

Forbedrede billedfeatures

Samtlige GFX-modeller udvides med filmsimuleringen CLASSIC Neg, en simulering der ligner et traditionelt farvenegativ hvor farverne justeres med stor præcision i hvert lysniveau i billedet. Det resulterer i udtryk med et unikt udtryk af kontrastrige farveovergange og en skøn dybde i billederne. Filmsimuleringen ETERNA der allerede findes i GFX 100 slippes nu også til både GFX 50S og GFX 50R. ETERNA laver et Cinematisk look med stort omfang af tonalitet i skyggerne med lavere kontrast og farvemætning. GFX100 forsynes nu også med filmsimuleringen ETERNA Bleach Bypass. Effekten ‘Bleach Bypass’ kendes fra mange kendte film gennem tiderne og er en metode hvor man springer blegningsprocessen over ved filmfremkaldelsen for at give billeder med hård kontrast og smukke dæmpede farver.

Ud over filmsimuleringerne får GFX 50S og GFX 50R funktionen ‘smooth skin effect’ (allerede tilgængelig på GFX100), og GFX100 får funktionen ‘Color Chrome Blue’, med Color Chrome Blue skabes der ekstra dybde og naturligfarvemætning i billedets blå toner.

Forbedret autofokus-performance

Med opdateringerne forbedres kameraernes autofokus ved svagt lys, GFX100s fase-detektion AF virker nu ned til -5EV og GFX 50S og GFX 50R får funktionen ‘svagt lys prioritering’ når autofokus sættes til AF-S. Kameraernes evne til at tracke ansigt og øjne under autofokus er nu yderligere optimeret for bedste performance. Fokus-stacking er også opdateret hvor man sætter et start og stop-punkt, nu vil kameraet derefter selv automatisk beregne antallet af billeder og step der kræves.

Udvidede muligheder

På samtlige modeller bliver det muligt at justere eksponeringsindstillingerne (lukkertid, blændeværdi, ISO-følsomheden, eksponeringskompensation) fra en computeren når du skyder billeder ind i software løsninger der understøtter tethering.

Kompatibilitet med tredje parts software er også forbedret og rating af billeder følger nu med over i softwaren. På GFX 50S og GFX 50R øges det maksimale antal af billeder der kan gemmes i hver mappe på SD-kortet fra 999 til 9999.

©Jallo Faber

GFX100 får flere funktioner i forbindelse med gimbals eller droner og gør det muligt at starte/ stoppe videooptagelser, eksponeringsindstillinger i video mode (lukkertid/ blændeværdi/IS-følsomhed & eksponeringskompensation) og foretage manuelle fokusjusteringer. På GFX 100 bliver det til og med muligt at, via HDMI at trække 4K 12bit RAW-video ud til ATOMOS NINJA V til indspilning i Apple ProRes RAW. RAW- videodata giver maksimal fleksibilitet når man skal farvejustere og justere eksponering i efterbehandling.

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.