Samyang lancerer ekstrem vidvinkel til full-frame

Samyang lancerer ekstrem vidvinkel til full-frame
March 9, 2019 Ib
In foto, foto hardware, pressemeddelelser

Med en billedvinkel på hele 130 grader er det nye Samyang XP 10 mm f/3,5 et ekstremt vidvinkelobjektiv, der desuden er retlinet

Det nye Samyang XP 10 mm f/3,5 er det seneste familiemedlem i Samyangs XP-serie af objektiver, der skiller sig ud ved at tilbyde den højest mulige kvalitet både optisk og mekanisk. I modsætning til fiskeøjeobjektiver er Samyangs 10 mm retlinet, hvilket betyder, at den har usædvanlig lav forvrængning, og at lige linjer i motivet også gengives lige i billedet. Med andre ord er det et utrolig nyttigt objektiv til alt fra landskabs- og undervandsfotos til astrofotografering, arkitektur og rejser!

Understøtter automatisk eksponering

Ganske som de andre familiemedlemmer i XP-serien er Samyang XP 10 mm f/3,5 konstrueret med et glat, halvmat ydre i en aluminiumlegering, hvilket gør det både robust og elegant på samme tid. Der er indbygget elektronik og kontakter til automatisk blændekontrol og dataoverførsel, så Samyang XP 10mm f/3,5 er kompatibel med alle kameraets automatiske eksponeringsprogrammer og lysmålermetoder. Det understøtter også fokusindikator i søgeren.

Fokusringen kører med høj præcision og har en grebsvenlig gummibelægning, der harmonerer med metaldækslerne og bidrager til en oplevelse af topklasse.

Avanceret optisk konstruktion

For at sikre minimal forvrængning og maksimal skarphed på tværs af billedfladen selv ved store blændeåbninger indeholder objektivet 18 omhyggeligt konstrueret linseelementer placeret i 11 grupper. Den avancerede optiske konstruktion omfatter 3 asfæriske linser, en HR-linse (High Refractive) og 3 linser fremstillet af ED-glas. Samyang XP 10mm f/3.5 kan matche billedsensorer med en opløsning på 50 megapixel samt 8K-videooptagelser.

Samyangs avancerede antirefleks-behandling (UMC, Ultra Multi Coating) modvirker refleksioner, genskin samt strejflys og sikrer, at billederne altid har god kontrast og en naturlig farvegengivelse.

Pris og tilgængelighed

Levering af Samyang XP 10 mm f/3,5 med Canon EF-fatning starter i april. En version med Nikon F-fatning vil være tilgængelig på et senere tidspunkt.

Pris: 7 999,- kroner.

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

9 + 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.