Canon er dedikeret til RF Mount med udviklingen af seks nye objektiver til EOS R systemet

Canon er dedikeret til RF Mount med udviklingen af seks nye objektiver til EOS R systemet
February 14, 2019 Ib
In foto, foto hardware, pressemeddelelser

Canons innovative EOS R system redefinerer mulighederne inden for såvel fotografi som video, og de RF-objektiver, der allerede ér lanceret, er med til at skabe helt nye og ubegrænsede muligheder for kreativitet.

RF Mount – nydesignet fra grunden
Såvel EOS R system som RF Mount er nydesignet helt fra grunden of løfter arven fra det eksisterende EOS system til helt nye højder. De teknologiske forbedringer er blandt andet udviklet på baggrund af feedback fra brugerne, og Canon har i høj grad haft fokus fremtidige behov såvel teknologisk som kreativt. Det spejlløse EOS R system rummer alt det bedste fra det kendte og hæderkronede DSLR EOS system og byder samtidig på endnu bedre performance og kreativ fleksibilitet. RF Mount er større i diameter, nemlig 54 mm., hvilket gør det muligt at få større lysgennemgang, lige som objektivets bageste glas nu befinder sig tættere på sensoren, hvilket giver en mere direkte indstråling samt større randskarphed. Desuden forbedrer denne nye fatning kommunikationen mellem objektiv og kamera, hvilket blandt andet er med til at levere verdens hurtigste autofokus system på et full frame spejlløst kamera. Den nye generation af objektiver leverer perfekt balance mellem størrelse, billedkvalitet og fornemme specifikationer, og der er tale om en platform, der i høj grad er fremtidssikret.

Seks objektiver – masser af nye muligheder
Fem full frame RF objektiver er under udvikling, mens et allerede er lanceret sammen med det nye kamera EOS RP. Tilsammen opfylder de behovene lige fra den avancerede amatør til den professionelle fotograf for hvem de kendte rød rings objektiver, er det ypperste, man kan putte i fototasken. Alle bygger de videre på Canons mangeårige erfaring inden for optisk design, og alle vil de være med til at flytte grænserne for, hvad der er kreativt muligt set med fotografens øjne – både når det gælder stillbilleder og video. De fem første objektiver i den følgende beskrivelse er alle rød rings objektiver.

Blandt de nye objektiver er to teleobjektiver med mellemlang brændvidde men forskellige egenskaber. RF 85 mm. F1.2L USM er et traditionelt objektiv med stor lysgennemgang, der byder på fornem ydelse til blandt andre krævende portrætfotografer. Det lanceres imidlertid også med funktionen Defocus Smoothing og hedder RF 85 mm. F1.2L USM DS. Defocus Smoothing kombinerer en blød, lækker og defokuseret forgrund med den kendte bokeh effekt samt udtonet baggrund og gør det muligt at lave enestående portrætter med høj grad af kreativitet. RF 24-70 mm. F2.8L IS USM er et højt ydende standard zoom objektiv, der henvender sig både til den professionelle fotograf og den avancerede entusiast. Dette objektivs populære brændviddespænd er ideelt til mangeartede opgaver lige fra portrætter til landskaber, dokumentar eller sågar bryllupsfotografering. Vidvinkel er populært til blandt andet fotografering af arkitektur, interiør eller landskaber, og derfor lancerer Canon naturligvis en kort vidvinkel zoom, nemlig RF 15-35 mm. F2.8L IS USM. Det femte objektiv byder på endnu et populært brændviddespænd, nemlig 70-200 mm. RF 70-200 mm. F2.8L IS USM er således en nødvendighed for alle fotografer, der f.eks. arbejder med sport eller naturfotografering. Endelig skal nævnes RF 24-240 mm. F4-6.3 IS USM, der takket være et neget stort brændviddespænd og 10x optisk zoom er den perfekte ledsager til rejsebrug, blandt andet sammen med det nye kamera EOS RP. Dette objektiv er ikke et rød rings objektiv, men er til gengæld netop lanceret sammen med det nye kamera.

Familieforøgelse i EOS R systemet
I efteråret lancerede Canon deres første spejlløse kamera med udskifteligt objektiv, EOS R. I dag har dette kamera fået en lillebror, nemlig EOS RP, der altså er en udvidelse af EOS R systemet. Det er blandt andet det oplagte valg for de fotografer, der ønsker at tage skridtet fra Canons APS-C modeller til full frame verdenen. Det er kompakt, let og særdeles fleksibelt, lige som det byder på en lang række af de funktioner, man finder i storebroderen. Det er fuldgyldigt medlem af EOS R systemet og byder blandt andet på verdens hurtigste autofokus. Da det er Canons mindste og letteste full frame kamera til dato med udskiftelig optik, er det blandt andet perfekt til rejsebrug og forener det praktiske med høj billedkvalitet samt ikke mindst en helt ny verden af kreative muligheder. Til kameraet fås tre forskellige adaptere, der gør det muligt at benytte mere end 70 af de eksisterende EF og EF-S objektiver.

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

18 + three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.