Canon lancerer nyt full frame kamera og objektiv line-up som del af det revolutionerende nye EOS R system

Canon lancerer nyt full frame kamera og objektiv line-up som del af det revolutionerende nye EOS R system
September 5, 2018 Ib
In foto, foto hardware, pressemeddelelser

Canon, verdensførende inden for imaging-løsninger, bygger i dag videre på sin ikoniske og kompromisløse full frame-serie med lanceringen af det nye EOS R, som er det første kamera med den innovative, nye RF-fatning. Med den hurtigste autofokus i verden[i] og som verdens første kamera med evnen til at fokusere i mørke omgivelser, så lavt som -6EV[ii], er det det perfekte valg af værktøj til professionelle resultater. Det spritnye RF objektiv line-up bygger på Canons optiske ekspertise og arv, mens det medfølgende tilbehør tilbyder fotografer og filmskabere større kreative og tilpasningsmuligheder end nogensinde før.

 

EOS R
Det pionerende EOS R-system, som er bygget helt fra bunden, leverer et helt nyt niveau af innovation, som giver rigere og mere detaljerede resultater med uovertrufne niveauer af skarphed og detalje. EOS R er det første kamera, som har RF-fatning med en 12-pin forbindelse, ”flange back” distance på 20mm ogen 54mm bred fatningsdiameter, som gør endnu større fleksibilitet i objektivdesignet muligt.

Gennem kombinationen af RF-objektiver med høj ydeevne, en 35mm full-frame CMOS sensor med ca. 30,3 millioner effektive pixels[iii] og den seneste DIGIC 8 image processor, gør EOS R konsekvent højkvalitetsbilleder muligt. Digital Lens Optimizer, der korrigerer faktorer som objektiv-afvigelser, trækker på kraften fra RF-objektiver for at sende korrektionsdata til kamerahuset, hvilket minimerer indvirkningen på den kontinuerlige skydehastighed.

Med verdens hurtigste autofokus – på så lidt som 0,05 sekunder[iv] – og evnen til problemfrit at fange bevægelige motiver hurtigt og præcist, med op til 8fps kontinuerlig optagelse (fixed AF) og 5fps med AF tracking, gør EOS R konsekvent selvsikkert brug muligt.EOS R har Touch and Drag AF, som giver en intuitiv valgfrihed af de imponerende 5.655 valgbare AF punkter – flere end noget andet kamera i sin klasse. Som verdens første kamera, der gør low-light autofokus ned til -6 EV[v] muligt, er EOS R optimeret til low-light optagelser takket være den avancerede Electronic Viewfinder (EVF), med 3,69 millioner prikker, der giver 100 procent dækning af scenen/landskabet, hvilket gør det muligt at se motiver i præcise farver selv i helt mørke omgivelser.

EOS R gør fuldstændig lydløs optagelse muligt, for total diskretion i selv de mest intime omgivelser, hvilket gør det ideelt for fotojournalister eller bryllupsfotografer.

EOS R er et meget gennemført filmproduktionsværktøj, som leverer betagende 4K-videooptagelse med full audio kontrol, en variabel vinklet skærm og manuel fokus peaking. Desuden kan EOS R give output i 10-bit over HDMI med Canon log, som giver filmskabere muligheden for at skabe video med neutral kontrast, med op til 12-stop dynamisk omfang ved ISO 400, som giver post-produktionen mulighed for at grade til præcis den farvenuance eller detaljer i skygge eller højlys, som der ønskes.

Næsten hver eneste knap på kameraet kan customiseres, hvilket medfører nye niveauer af personalisering og funktionalitet til EOS-brugere. Den velkendte, dog videreudviklede, EOS ergonomi og gennemprøvede håndtering – inklusiv det vejr-forseglede robuste magnesium chassis – tillader brugere at skyde i længere perioder med det komfortable greb og intuitive layout. Som det første inden for Canons EOS kameraserie har EOS R en tilpasselig multi-funktionsbar, som kan personaliseres ved at bruge en slide eller touch motion for foretrukne indstillinger som ISO. Always-on Bluetooth, designet til dem på farten, tillader en smartphone at blive koblet sammen med EOS R og GPS-data optaget i billeder. For yderligere kreativitet, kan der skydes remote gennem Canon Camera Connect app’en.

Som en nyligt introduceret feature for alle RF-objektiver, vil alle RF-objektiver indeholde en tilpasselig Control Ring, som brugere kan bruge til at justere blænde, lukkerhastighed eller eksponeringskompensation – hvilket betyder, at der ikke er nogen grund til at kigge væk fra billedet og risikere at afbryde koncentrationen – såvel som intuitiv ergonomi for en naturlig oplevelse under optagelse.

Banebrydende objektiver
RF-objektivfatning gør et radikalt nyt optisk design muligt – den 20mm ”flange back” distance og den brede 54mm fatningsdiameter har gjort det muligt for Canon-ingeniører at designe nye objektiver, som ikke før var muligt. Med objektiver som udgør fundamentet for EOS-systemet lancerer Canon også i dag fire nye EOS R objektiver, som udvider mulighederne for optisk ekspertise. Objektiverne sætter nye standarder for kvalitet og hastighed. RF 50 f/1.2L USM er en ekstremt hurtig 50mm f/1.2 L fast optik, som gør den til den hurtigste i sin klasse – med et ekstraordinært detaljeniveau, knivskarpt motiv, flot dybdeskarphed og imponerede præstation i low-light. RF 24-105mm f/4L IS USM er en L-optik og det første full frame Canon-objektiv som indeholder Nano USM – ideelt for filmskabere, når smooth fokus er et must for naturlige fokusovergange, der giver superb kontrol og sikker tracking af motivet, som det bevæger sig væk fra eller hen imod kameraet. Det er slankt og nemt at håndtere, og har også en fast blænde på f/4. Det hurtige, stille autofokus og 5 stop billedstabilisering gør det perfekt til filmoptagelse.

RF 28-70mm f/2L USM tilbyder nye niveauer af kreativitet, da det bliver verdens første full frame kompatible standard zoom, som tilbyder f/2 blænde gennem hele zoomområdet. Derudover haroptikken en stødabsorberende mekanisme, som gør den modstandsdygtig mod stød og mere robust. Sidst, men ikke mindst er RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM – et superhurtigt 35mm f/1.8 makro-objektiv – ideelt til gade-, rejse og close-up-fotografi, og det tilbyder et naturligt vidvinkelperspektiv, nærfokus og Hybrid IS. Fokus, åbning og IS drive systemet er alle integrerede i én enhed.

Ethvert objektiv lige ved hånden
Tre nye objektivadaptorer tillader, at mere end 70 EF og EF-S objektiver[vi] kan bruges med det innovative EOS R System, hvilket tilføjer ny funktionalitet til eksisterende objektiver samtidig med, at de fremragende niveauer af performance og funktionalitet tidligere set med EOS DSLRs[vii] bibeholdes. Adaptoren tilføjer kontrolringen fra de nye RF-objektiver, så brugerne kan beholde deres arbejdsmetode uanset om de bruger RF, EF eller EF-S objektiver. Drop-in adaptoren tilbyder evnen til at bruge en række drop-in filtre (drop-in pol-filter eller drop-in ND-filter).

Tilpas hver fase af din imaging-rejse
Det brede udvalg af innovativt tilbehør tilgængeligt for EOS R inkluderer et kraftfuldt og alsidigt batteri-greb og flash. Batteri-grebet, BG-E22, har plads til to højkapacitets lithium-ion LP-E6N batterier og tilbyder ekstern batteriopladning via USB-adapteren, hvilket giver længere batteritid for fotografen samt bedre greb, når kameraet holdes vertikalt. Til kreativ lyssætning giver BG-E22, på grund af sin PC-terminal, mulighed for almindelig studieflash, der med ledning kan kobles til EOS R. Speedlite EL-100 er en kompakt, let og højkapacitets flash med et auto mode, som kan kommunikere med kompatible kameraer. Flash’en er kraftfuld nok til at oplyse flere motiver både ude og inde, desuden kan den drejes, så brugeren kan benytte lofter og vægge til at belyse motivet indirekte.

Digital Photo Professional Express (DPP Express)
For at du kan få det meste ud af dine billeder, og for at udvide RAW billedhåndteringen for fotografer, lancerer Canon også i dag the Digital Photo Professional Express (DPP Express)[viii], for iPad®[ix]. DPP Express, som er intuitivt og let at bruge, er et højtydende RAW-billedhåndteringsprogram, der kan bruges med både EOS og EOS R kameraer. Billeder kan importeres via Camera Connect og kan redigeres direkte gennem iPad® app’en, med tuning af blandt andet hvidbalance og dynamisk omfang.

DPPExpress RAW image software kan vise stillbilleder ved at bruge PQ (Perceptual Quantization)[x], et HDR-format henvendt til filmproduktion og distribution. Softwaren gør redigering og visning af højkvalitetsbilleder med stort dynamisk omfang muligt.

Input til output
I dag forstærker Canon sin input to output offering, med en ny print-software-løsning. Ved at bruge den nye print-software Professional Print & Layout kan redigering af højkvalitetsbilleder, ved at bruge Digital Photo Professional, blive printet mens de bibeholder vigtige kvaliteter som farver, skarphed og præcis farvereproduktion. Den nye DPRAW-printfunktion er inkluderet i softwaren, og den tillader at printe i høj opløsning. Dette giver en fornemmelse af tredimensionalitet til print. Den nye HDR-printfunktion, som tillader højlys-områder i et billede at blive reproduceret i print, er også inkluderet.

Centreret omkring EOS R systemet har Canon bygget en række værktøjer baseret på kravene fra fremtidens fotografer og filmskabere, og derved udvidet grænserne for imaging – EOS R, de nye RF-objektiver og tilbehør tilbyder mere kreativ frihed og flere muligheder end nogensinde før, til spændende nye fotografiske rejser. Det nye EF-M 32mm f/1.4 STM – et innovativt 32mm objektiv for EOS M systemet – og EF 400mm f/2.8L IS III USM og EF 600mm f/4L IS III USM, to mere revolutionerende, lette, professionelle super teleobjektiver sikrer, at alle fotografer og filmskabere har adgang til de bedst mulige værktøjer for at fortælle deres historier.

Den vejledende pris på EOS R er: 19.990 kr

Den vejledende pris på EOS R med RF 24-105mm f/4L IS er: 19.990 kr

Den vejledende pris på EF-M 32mm f/1.4 STM er: 27.990 kr

Den vejledende pris på RF 50mm f/1.2L USM er: 19.990 kr

Den vejledende pris på RF 24-105mm f/4L IS USM er: 9.490 kr

Den vejledende pris på RF 28-70mm f/2L USM er: 25.990 kr

Den vejledende pris på RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM er: 4.490,00 kr

Den vejledende pris på Control Ring Mount Adapter EF-EOS R er: 1.990 kr

Den vejledende pris på Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R with Drop-In Variable ND Filter A er: 3.690 kr

Den vejledende pris på Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R with Drop-In Circular Polarizing Filter A er: 2.690 kr

Den vejledende pris på Battery Grip BG-E22 er: 2.490 kr

Se mere på: https://www.canon-europe.com/cameras/eos-r-system/

EOS R SYSTEM – Fælles features

 • Bedre niveau af optisk præstation, nyt optisk design og større kreativitet
 • Mere kommunikation og øget strømføring mellem objektiv og kamera
 • Fuld kompatibilitet med eksisterende EF og EF-S objektiver
 • Store evner i “low light”-miljøer

EOS R – Nøglefunktioner

 • -6 EV “low light” AF – verdens første kamera til at kunne fokusere i sådanne forhold
 • Verdens hurtigste autofokus– 0,05 sekunder
 • Digital Lens Optimizer
 • Touch and Drag AF – 5,655 valgbare autofokus punkter
 • Lydløs optagelse
 • 4K video med output i 10-bit over HDMI

RF 50mm f/1.2L USM – Nøglefunktioner

 • Standard-objektiv, som er super lysstærkt og har den højeste billedkvalitet ved brug af EOS R-systemet
 • Hurtig og præcis optisk præstation
 • Bygget til professionel hverdagsbrug

RF 24-105mm f/4L IS USM – Nøglefunktioner

 • Stærk håndholdt professionel præstation
 • 5-stop billedstabilisering
 • Hurtig, smooth og stille Nano USM fokus perfekt til video og foto
 • Kendt L-series billedkvalitet

RF 28-70mm f/2L USM – Nøglefunktioner

 • Verdens første full frame standard zoom med f/2 blænde gennem hele zoomområdet
 • Smooth og stille autofokus, med Canons USM-teknologi
 • Smart styring og intuitiv ergonomi
 • Kendt L-series billedkvalitet

RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM – Nøglefunktioner

 • God i “low light” – hjælper dig til at fange stemningen i dårligt oplyste miljøer
 • Fanger detaljer med 5 stops billedstabilisering
 • Rejs let og skyd mere instinktivt og kreativt

Canons fatningsadaptorer (Canon mount adapter EF-EOS R, Canon control mount ring adapter EF-EOS R og Canon drop-in filter mount adapter EF-EOS R)

 • Brug eksisterende EF og EF-S fatningsobjektiver på Canon EOS R-kameraet
 • Indstil kameraet med Control Ring (gælder kun control ring mount adaptoren)
 • Brug en række drop-in filtre – drop-in pol filter eller drop-in ND filtre (gælder kun drop-in filer mount adaptoren)

Battery Grip BG-E22 Nøglefunktioner

 • Skyd med EOS R i længere tid
 • God håndtering i vertikal position
 • Let – 330g
 • PC-terminal til synk med studie flash

Speedlite EL-100 Nøglefunktioner

 • Skab naturligt lys via bounce flash
 • Bliv kreativ med dit lys
 • Del af EOS-familien

Digital Photo Professional (DPP) Express

 • Nyt RAW format – CR3-kompatibelt
 • Let at bruge UI/UX med touch
 • Flere editing-lag i et billede
 • Vis stillbilleder med PQ (Perceptual Quantization)
 • Til iPad®
 • Kommunikerer med Camera Connect app’en

Professional Print & Layout

 • Genskab verden som du ser den
 • Nøjagtig farvegengivelse
 • Skarphed i detaljen
 • Klare farver I højlys og skygger.

[i] Korrekt på lanceringsdagen (5. september 2018) og baseret på test af tilgængelige full frame spejlløse kameraer.

[ii] Ved et lille område1pt AF mode

[iii] 31.7 million pixels

[iv] Når der bruges høj-hastighed kontinuerlig optagelse

[v] Mellem de kameraer der har udskiftelige objektiver med en 35mm full frame ækvivalent billedsensor med phase-difference detection DF på billedplanet. Per 4. september 2018, researchet af Canon. Ifølge Canon-standarder (Under stillbilleder f/1.2, Center AF-punkt, One-Shot AF) ved 23°C/73°F, ISO100

[vi] Afhængig af kameraspecifikationer kan nogle EF-optikker ikke være brugbare

[vii] Inkluderer ikke EF-M og EF Cinema.

[ix] iPad Pro alle modeller/iPad(5) /mini4/Air2 (iPad med RAM kapacitet på 2 GB eller mere. Den første generation af iPad mini2/mini3/Air kan installere, men er ikke supporteret.
Ikke tilgængelig på Android

[x] PQ (Perceptual Quantization) er en ny gamma kurve baseret på det menneskelige syn. Baseret på internationale HDR standarder ITU-R BT.2100 and SMPTE ST 2084

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

10 − six =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.