Sony lancerer verdens mindste rejsekameraer med høj zoom, 4K-optagelse og opgraderet billedprocessor

Sony lancerer verdens mindste rejsekameraer med høj zoom, 4K-optagelse og opgraderet billedprocessor
September 7, 2018 Ib
In foto, foto hardware, pressemeddelelser
  • ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm1 objektiv med imponerende høj zoom og overlegen billedkvalitet pakket i kompakt størrelse
  • Imponerende 4K2-video med fuld pixeludlæsning og uden pixel binning
  • BIONZ X™-billedprocessor og den nyudviklede front-LSI for imponerende stillbilleder
  • Alsidige funktioner og optagelsesegenskaber, såsom Eye AF, elektronisk søger, kontrolring3, berøringsfølsom fokus og lukker3 og vipbar LCD-skærm, som giver fleksible optagelsesmuligheder

Sony udvider deres Cyber-shot®-sortiment ved lanceringen af to nye rejsekameraer med høj zoom – DSC-HX99 og DSC-HX95.

De nye kameraer, der er udstyret med verdens mindste4 hus med alsidig, bredt zoomområde fra 24mm1 vidvinkel op til 720mm1 supertelefoto, er designet til fotografer, der ønsker et diskret kamera, de kan tage med overalt.

Begge modeller leverer betagende 4K2-videoptagelser, og kommer med den kraftfulde BIONZ X billedbehandlingsprocessor, der sammen med front-LSI leverer hurtig kontinuerlig optagelse på op til 10 fps med en buffer på 155 billeder5. Derudover kommer HX99 og HX95 med hurtig AF-hastighed på 0,09 sekunder6. De nye funktioner inkluderer Eye AF, billedoptagelse i RAW-format, berøringsfølsom fokus og lukker3 samt mulighed for indsamling af lokationsdata7 via Bluetooth®.

ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm objektiv med imponerende høj zoom og billedkvalitet

HX99 og HX95 imødekommer med det store zoomområde alle de krav, som rejse- og hverdagsfotografering byder på og er en ideel rejsemakker. Billedstabiliseringen bliver styret med optisk SteadyShot™, som effektivt reducerer sløring fra rystelser, der kan opstå under håndholdt fotografering og telefotografering. Begge kameraer er desuden udstyret med en Zoom Assistent-funktion, som giver brugeren mulighed for at zoome midlertidigt ud og vise et bredere område, når der optages objekter i telefoto-afstand.

Overlegen processor-ydeevne

Både HX99 og HX95 kan optage video i 4K med fuld pixeludlæsning og uden pixel binning, hvor fine detaljer bliver smukt gengivet og ’moiré’ og ’rolling shutter’ bliver betydeligt reduceret. De nye kameraer kan derudover klare kontinuerlig optagelse af motiver i hurtig bevægelse i HD8-kvalitet op til 100 billeder pr. sekund (100 fps)9, hvilket giver mulighed for at lave imponerende slowmotion-sekvenser under redigering.

Det perfekte billede opstår oftest pludseligt, og i disse situationer skal fotografer kunne regne med, at deres kamera reagerer hurtigt. Takket være en hurtig og intelligent AF-hastighed på blot 0,09 sekunder6, opgraderet BIONZ X- processor10 og front-LSI kan HX99 og HX95 foretage hurtig, kontinuerlig optagelse på op til 10fps (buffergrænse op til 155 billeder)5. Takket være den anerkendte Eye AF-teknologi, som vi kender fra a™-serien (alpha), kan fotografer nu sikre smukke fokuserede portrætter. Til de fotografer, som ønsker at forbedre deres billeder ved hjælp af billedredigerings-software, er der mulighed for at optage i RAW-format. Derudover gør ISO-følsomhed på op til 640011, at svagt lys ikke længere er et problem.

Intuitiv betjening

Sony har altid højtprioriteret tilbagemeldinger fra kunderne og som resultat af feedback modtaget fra brugere af HX90-serien, har Sony valgt at implementere en berøringsfølsom fokus- og lukkerfunktion på HX99. Disse funktioner gør det muligt for fotografen at vælge motiv og optage på samme tid, mens de bruger touchpad-funktionen, for at give et jævnt skift af fokus, når man bruger OLED Tru-Finder™ elektronisk søger.

For dem, der ønsker selv at styre deres indstillinger, kan funktionerne i kontrolringen, såsom manuel fokus eller trinvis zoom, tilpasses i HX99. Både HX99 og HX95 tilbyder personalisering af Min Menu for øjeblikkelig tilbagekaldelse af op til 30 elementer og giver mulighed for at oprette brugerdefinerede menuer.

Den 180-grader vipbare LCD-skærm gør det nemmere at tage selfies og gruppebilleder, mens det opgraderede greb10 giver mulighed for et bedre, mere fast greb og større stabilitet under optagelse. Takket være indsamling af lokationsdata via Bluetooth® kan data indsamles og optages fra mobile enheder7. Små proxy-optagelser kan overføres til smartphones eller uploades til hjemmesider for en hurtig deling.

Priser og tilgængelighed

Priser og tilgængelighed for de nye Cyber-shot kameraer vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

1 Synsvinkel (tilsvarende 35mm-format)

2 3840 x 2160 pixels. Kontinuerlig optagelsestid er omkring 5 minutter og kan variere alt efter optagelsesomgivelser

3 Gælder kun DSC-HX99

4Blandt digitalkameraer med fast objektiv med indbygget søger og telefotoobjektiv på 700mm eller højere (synsvinkel tilsvarende 35mm-format). Pr. august 2018, baseret på Sonys egen undersøgelse

5 Med “Kontinuerlig optagelses-tilstand: Hastighedsprioritet kontinuerlig optagelse” og “Billedkvalitet: God”

6 CIPA-standard, international måling på f=4.25mm (vidvinkel), EV8.5, Program Auto, AF-område: Bred, NTSC-tilstand

7 Kan forbindes via Bluetooth med smartphones (Pr. august 2018):
– 
Android smartphones: Android 5.0 eller nyere og kompatible med Bluetooth 4.0 eller nyere
– 
iPhones/iPad: iPhone 4S eller nyere / iPad 3. generation eller nyere

8Klasse 10 eller højere micro SDHC/SDXC-hukommelseskort er nødvendigt for videooptagelse i XAVC S™-format. UHS-I (U3) er ligeledes nødvendigt for optagelse ved 100Mbps

9PAL. 120fps i NTSC

10Sammenlignet med DSC-HX90-serien

11 Når udvidet ISO-følsomhed er aktiveret 

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

20 − 7 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.