Vi sætter pris på billeder

Vi sætter pris på billeder
November 18, 2015 Ib
In foto, fotografering

_S4Q8174-2

Under vort besøg i Paris faldt vejen også forbi auktionshuset Christie’s afdeling i Avenue Matignon , hvor The Shpilman Collection var udstillet inden den skulle under hammeren. Samlingen dækkede bredt både tids- og stilmæssigt og indeholder ikke færre end 210 værker.
Vurderingerne på de enkelte værker spænder også bredt fra godt kr 11.000 som det laveste mens Thomas Struth sprænger rammerne i den anden ende af skalaen med en vurdering på kr 2.235.000 – 2.980.000 for hans ”The Rothko Chapel”, med sine 178 x 234 cm også rent fysisk et stort billede.
Som det fremgår af priserne på billedet fra udstillingen herover, er det dog ikke altid størrelsen, det kommer an på, når prisen fastsættes.
Man Ray’s billede nederst til højre måler bare 15,7 x 22 cm, men er alligevel blandt auktionens højst vurderede.
Auktionen svar egentlig planlagt til den 14. november, men på grund af de tragiske begivenheder i Paris den 13. november er den blevet udsat til fredag den 20. november. Man kan følge med og byde på http://www.christies.com/livebidding/index.aspx

PS: Auktionen indbragte ialt kr. 20.082.220 selv om ikke alle billeder blev solgt. Dora Maars “Les années vous guettent”der – som de ese på billedet herover var vurderet til mellem kr. 745.000 og kr. 1.117.500 blev det dyreste billede med en hammerslagspris på kr. 2.425.000. Thomas Struths “The Rothko Chapel” blev ikke solgt.

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

thirteen + seven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.