På dybt vand

På dybt vand
January 2, 2014 Ib
In foto, fotografering

_S4Q3797

 

På dybt vand

 

 

I den forgangne sommer tog jeg en weekend fri fra motorsport og stak til søs for at fotografere kapsejlads på Storebælt.

 

Det viste sig at være noget hårdere, rent fysisk, end mine normale opgaver.

 

Jeg blev sejlet rundt mellem sejlbådene i en lille motoriseret glasfiberjolle. Vi skiftede jævnligt position, og så gik det raskt over bølgerne. Jollen sprang elegant fra bølge til bølge, men ikke hele tiden. Nogle gange sejlede jollen ikke helt i takt med bølgerne, og det var mindre elegant. Først faldt jollen ned i bølgedalen – og lidt senere fulgte jeg efter og ramte jollen med et brag.

 

De fleste gange ramte jeg det støbte glasfibersæde, men en enkelt gang landede jeg kilet fast med bagdelen nede mellem sædet og bagvæggen. Mine ben stak ligge i vejret og det samme gjorde min højre hånd med kameraet.

 

”Har fotografer en særlig refleks, der beskytter kameraet?” spurgte min styrmand nysgerrigt, da han havde fået trukket mig op på højkant igen, og det måtte jeg tilstå.

 

Det var ikke først gang i karrieren, at jeg faldt med et kamera i hånden, men jeg har altid forsøgt at beskytte kameraet, selv om det har givet ekstra knubs.

 

I det aktuelle tilfældet havde jeg også beskyttet kameraet med et ThinkTank Hydrophobia regncover, og det udstyr, jeg ikke brugte, lå i bunden af jollen i en mine Lowepro Dryzone tasker, der er 100% vandtætte. Desuden medbragte jeg et vaskeskind, vredet op i rent ferskvand, til at rense objektivets beskyttelsesfilter undervejs. Saltvand har en kedelig tendens til at lægge en hinde på filtret.

 

 

Kamera: Canon EOS-1D X

 

Objektiv: Canon 24-105 mm f/4L

 

Brændvidde: 105 mm

 

Blænde: f/5,6

 

Lukkertid: 1/1250

 

ISO: 200

 

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

three × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.