Ganske simpelt

Ganske simpelt
March 6, 2013 Ib
Morgenstemning Kamera: Canon Power Shot G1X – Brændvidde: 15,1 mm – Lukkertid: 1/2000 sek. – Blænde: f/4,0 – ISO 100.

Morgenstemning
Kamera: Canon Power Shot G1X – Brændvidde: 15,1 mm – Lukkertid: 1/2000 sek. – Blænde: f/4,0 – ISO 100.

Jeg tog dette billede en af de sidste dage i november med mit Canon G1X. Billedet gengiver meget godt den stemning, jeg oplevede, men jeg ville gerne understrege kulden og det eventyrlige lidt mere, så jeg besluttede at lege lidt med billedet i Photoshop.

Billedet behandlet i Topaz Simplify

Billedet behandlet i Topaz Simplify

Jeg begyndte i den ekstreme ende af skalaen med en plug-in, der hedder Topaz Simplify, og nåede frem til dette resultat.
Denne version lagde jeg oven i det oprindelige billede som et lag. Derefter sænkede jeg lagets Opacity, tilføjede en maske og malede de områder, jeg ikke ønskede, væk.

Topaz laget afmasket og reduceret til 21%

Topaz laget afmasket og reduceret til 21%

Nu kopierede jeg det oprindelige lag, tilføjede lidt Lens Blur, og sænkede også dette lags Opacity. I begge tilfælde endte jeg efter lidt søgen på 21%. Også dette lag fik en maske, hvor jeg malede effekten væk i de dele af billedet, der er nærmest kameraet.
Her er det færdige resultat. Ændringerne er få, men effekten er tydelig – i hvert tilfælde set gennem mine briller.
IMG_0550_5

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

fifteen − six =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.