Inspiration kan gå begge veje

Inspiration kan gå begge veje
January 19, 2013 Ib
In billedbehandling, foto, fotografering

_S4Q7657-reflecting,
Fotografer har ofte ladet sig inspirere af malere og tegnere. Men det sker også, at inspirationen går den modsatte vej, som det skete for mig med dette billede, som jeg tog på Le Mans i 1991.
Billedet viser den mexikanske kører Tomas Lopez parkere sin Kremer Porsche CK6 godt og grundigt i sandkassen i ”S” kurven.
Jeg var gennem er årrække fast leverandør til den officielle Le Mans årbog og billedet var blandt dem, der fandt vej til bogen det år.
Det var så det – troede jeg.
Året efter var jeg travlt beskæftiget dagen før 24 timer løbet, og fravalgte et pressemøde, hvor den franske tegner og forfatter præsenterede sin nyeste opus om tegneseriehelten Michel Vaillant. Derfor gik jeg glip af et frieksemplar af bogen, som viste sig at indeholde et af ”mine” billeder, og muligheden for at møde Jean Graton. Faktisk lykkedes det mig først efter endnu et år at få fat i et eksemplar i en af banens boder. Selvfølgelig mod behørig betaling.
Men det ærgrer mig mere, at jeg gik glip af muligheden for at få Jean Graton til at signere ”mit” billede. Jeg var endda villig til at signere billedet i Le Mans årbogen til gengæld.
Nu må jeg i stedet nøjes med at ”citere” Gratons version i min egen 2013 version af det gamle billede.

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

4 + 14 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.