Sæt fart på

Sæt fart på
January 14, 2013 Ib
In billedbehandling, foto software

_S4Q7344-3
Det ser så simpelt ud, og det kunne det også have været. Men faktisk er dette et meget kompliceret billede, møjsommeligt bygget op, lag på lag.
Forholdene var egentligt perfekte. Landskabet var dækket af sne, og solen skinende fra en næsten skyfri himmel. Vejen snoede sig malerisk op ad bakken med havet som baggrund.
Problemet var bare, at Emma – i bilen – ikke havde udpræget lyst til at køre bilen på den is- og sneglatte markvej, så jeg måtte skyde den sorte BMW 116d, mens den holdt bomstille.
Billedet var pænt og nydeligt, men det var li’som, der manglede noget. Så var det, at jeg kom til at tænke på de billeder, som man kan se i visse glittede bilblade, og besluttede at sætte fart i raketten ved hjælp af gode gamle Photoshop.
Jeg delte billedet op i seks forskellige elementer: selve bilen minus hjulene, hjulene, de, øverste del af baggrunden, den nederste del af baggrunden, rabatten i forreste højre hjørne samt sneen til venstre for bilen. Hvert element fik sit eget lag.
lag
Der er altid mest bevægelsesuskarphed lige foran kameraet, når man fotograferer fra bil til bil, så jeg gik i Filter menuen og tilføjede et Motion filter i bilen kørselsretning. Her kan man med fordel benytte sig af Smart filtre. Højreklik på det lag der skal behandles og vælg Smart filter i den menu, der dukker op. Så bliver alle valgte filtre til dette lag automatisk Smart filtre, som til enhver tid kan justeres. Det gør det lettere, at opnå den optimale balance mellem de forskellige lag.
I den øverste del at baggrunden drejer vejen i en anden retning, så her skal Motion filtret justeres tilsvarende, og gøres svagere.
Hjulene roterer, men på grund af vinklen, bevæger de sig næste lodret i billedet, så det er i den retning den primære uskarphed skal lægges. Da man også kan se lidt af fælgene har jeg også tilføjet lidt rotationsmønster med Blur værktøjet i Tool menuen.
Motion blur effekten i forgrunden gav desværre en uønsket skygge ved bilen højre forskærm, altså den i venstre side af billedet. Derfor duplikerede jeg en del af sneen i dette område og lagde dette lag ind bag laget med karossen.
Jeg var heller ikke helt tilfreds med bevægelsesuskarpheden i græsrabatten i nederste højre hjørne. Bevægelsen fulgte ikke bilen. Det problem blev ligeledes løst med et lokalt lag, hvor bevægelsesretningen blev korrigeret.
Det sidste var, at gøre spejlbilledet på siden af bilen delvist gennemsigtigt, så bevægelseuskarpheden også var synlig her.
Billedets oprindelige 47,5 MB var undervejs vokset til 364,8 MB på grund af de mange lag, så det er en teknik, der kræver lidt af computeren.
Men prøv selv.

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

19 − 19 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.