Mindre er mere

Mindre er mere
November 12, 2012 Ib
In foto, foto hardware, fotografering

Kamera: Canon EOS 1DX – Objektiv Canon EF100-400 MM f/4,5-5,6 – Brændvidde 100 mm – Lukkertid 1/250 sek. – blænde f/6,3 – ISO 2500

Jeg har altid været en varm fortaler for begrebet ”less is more” eller på dansk ”mindre er mere”. Men begrebet fik alligevel en ny betydning ved Rally DM finalen på Bornholm.
Her oplevede to lokaliteter, hvor jeg havde problemer med at få kameraet til at fokusere under forhold, hvor jeg normalt har fået pivskarpe billeder med min gamle Canon EOS 1D Mk IV. Men nu fungerede det ikke med min nye EOS 1DX, som ellers skulle have et bedre autofokussystem. Fælles for begge steder var, at hovedmotivet – en rallybil – ikke fyldte så meget i billedfeltet, så min mistanke faldt hurtigt på kameraets fokuspunkt, eller rettere fokuspunkter. For det viste sig, at kameraet var indstillet til at bruge et enkelt fokuspunkt – plus fire hjælpepunkter – og sidstnævnte var ikke nogen hjælp her. Tværtimod var det åbenbart med til at forvirre teknikken. Så fremover vil jeg forsøge at sikre mig at kameraet altid er indstillet til et enkelt fokuspunkt, og ikke mere.
Mindre er virkelig mere.

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

seventeen − 11 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.