Med udgangspunktet som mål

Med udgangspunktet som mål
December 20, 2011 Ib
In foto, fotografering

_B0F9520-2

Jeg har altid haft svært ved at adskille arbejde og fritid. Jeg kan blive så opslugt af mit arbejde, at jeg glemmer tid og sted. Jeg kan finde på at sætte mig til computeren og lave billedbehandling på alle tider af døgnet, og når jeg en sjælden gang skal på ferie med min bedre halvdel, søger jeg altid at have en mere eller mindre officiel fotoopgave med i planerne.
Sådan var det også, da vi for nylig drog til El Gouna i Egypten. Her er hverken pyramider, templer eller traditionel lokalkolorit. Hele byen er bygget indenfor de seneste 12-13 år i et forsøg på at skabe et eksklusivt feriemiljø ved Det Røde Hav.
Så til en afveksling var det selve hotellet, som jeg udså som mit hovedmotiv. Hotellet, Sheraton Miramar, er tegnet af arkitekten Michael Graves med inspiration fra Nubisk arkitektur, og jeg fandt, at han havde løst opgaven til topkarakter.
Jeg var specielt begejstret over den måde,der er arbejdet med lys og skyggevirkninger overalt i byggeriet.

IMGP0030

Hele området ligger på små øer i kunstigt anlagte laguner, men denne del fandt jeg vanskeligere at skildre uden adgang til en helikopter. Men under en svømmetur i lagunen opdagede jeg, at løsningen også kunne være det stik modsatte, nemlig et billede nede fra vandoverfladen, så dette billede er taget med mit lille, vandtætte Pentax Optio kamera, mens jeg trådte vande.
Broens krumning skyldes ikke en objektivfejl. Broen en en del af en stor cirkel på øen, så den buer faktisk ud mod kameraet.

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

two × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.