Action indstillinger til Canon EOS-1 DX

Action indstillinger til Canon EOS-1 DX
October 8, 2012 Ib
In foto, foto hardware, fotografering
Kamera: Canon EOS-1DX - Objektiv: Canon EF100-400 mm f/4,5-5,6L IS - Lukkertid: 1/160sek. - blænde f/6,3 - ISO 200

Kamera: Canon EOS-1DX – Objektiv: Canon EF100-400 mm f/4,5-5,6L IS – Lukkertid: 1/160sek. – blænde f/6,3 – ISO 200

Nu Har jeg haft min 1 DX i mere end to måneder, og jeg føler at jeg begynder at forstå autofokus systemet.
Der var ikke meget hjælp at hente i den ellers omfangsrige brugsansvisning, som Canon har lagt ud på nettet. Alting er som bekendt relativt, men de sportsgrene, som man nævner som actionprægede, f.eks. cykelløb, er nærmest stillestående i sammenligning med motorsport. Derfor måtte jeg selv gøre mine erfaringer.
Efter en del tester og praktiske erfaringer har jeg fundet nogle basale grundindstillinger, som passer til min måde at fotografere motorsport.
Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken igen, så jeg bruger som udgangspunkt Case 3 ”Øjeblikkelig fokus på motiver som kommer ind i AF-punkt”. Her har jeg dæmpet sporingsfølsomheden til 0 og øget Accel./decel. Sporing til 2. Desuden bruger jeg et enkelt eller maks. fem autofokuspunkter, som jeg vælger manuelt, for at opnå maksimal kontrol og hastighed.
Endelig har jeg erfaret at kameraet faktisk er for godt til mine objektiver, så jeg blænder så vidt som det er mukligt ned til omkring blænde 9. Så er det jo godt, at man har et stort støjfrit ISO område til sin rådighed.
Disse erfaringer gælder også Canon EOS 5D Mark III.
Brug disse indstillinger som udgangspunkt til dine action billeder, og finjuster til dine egne behov. God fornøjelse.

Kamera: Canon EOS-1DX - Objektiv: Canon EF100-400 mm f/4,5-5,6L IS - Lukkertid: 1/320sek. - blænde f/9,3 - ISO 400

Kamera: Canon EOS-1DX – Objektiv: Canon EF100-400 mm f/4,5-5,6L IS – Lukkertid: 1/320sek. – blænde f/9,3 – ISO 400

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

nineteen + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.